Darts: wat moet ik weten over darts?

Darts: wat moet ik weten over darts?

Dus je wilt weten wat ik moet weten over darten? Nou, ik zal beginnen met te zeggen dat dartborden in niets lijken op je gemiddelde bordspel, en de regels voor alle soorten darts zullen verschillen, afhankelijk van waar je het spel speelt. Er zijn verschillende soorten dartborden en elk heeft zijn eigen unieke set regels, maar de meeste zijn ontworpen met dezelfde basisregels van een dartbord.

wat moet ik weten over darten

De meest populaire dartbordstijl is het "standaard" of "rechthoekige dartbord" dat in verschillende maten kan worden geleverd en is gemaakt van twee (of meer) standaardpijlen die symmetrisch van vorm zijn en dezelfde hoogte hebben. De randen van een standaard dartbord zijn meestal gemaakt van dik, zwart karton, terwijl het midden van het bord meestal is geverfd in reliëf of bedekt met een doorzichtig gelakt plastic. Je zult ook zien dat het standaard dartbord in verschillende kleuren verkrijgbaar is, en in veel gevallen krijgt elke speler een specifieke kleur dart toegewezen, zodat spelers uiteindelijk verschillende kleuren op een enkel dartbord kunnen gebruiken.

Een ander type dartbord is het "tungsten" dartbord, dat, zoals de naam al aangeeft, is gemaakt van tungsten vaten. Dartshopleiden.nl dart flights. Tungsten-vaten zijn specifiek ontworpen om een high-end gevoel voor het spel te creëren, dus als je wolfraamvaten koopt, zorg er dan voor dat je weet waar je naar kijkt, want niet alle wolfraamvaten zijn van dezelfde kwaliteit. De wolfraamvaten op sommige dartborden worden "keramische vaten" genoemd omdat ze een gladde, glanzende afwerking hebben, net als keramische tegels in sommige bouwprojecten. Als je echter darttoernooien speelt, zul je waarschijnlijk voor geld spelen en je wilt dat je darts zo duurzaam mogelijk zijn, dus zoek naar darts van professionele toernooikwaliteit of vraag advies aan de profs in je plaatselijke kunstwinkel. . Houd er rekening mee dat je bij het kiezen van een dartbord ook een keu en veel geduld nodig hebt, want darten kan ook behoorlijk wispelturig zijn!

Meer weten? Klik dan hier: Dartshopleiden.nl

Related Post