Enkele Heerlijke Recepten Met Kikkererwten

Kikkererwten

De kikkererwten of zwarte kikkererwten is een meerjarige peulvrucht in de stam Faboideae, onderfamilie Faboides.

De verschillende soorten worden vaak parel- of zwarte gram, garbanz of garbanzo-bonen, Egyptische gram of Afrikaanse gram genoemd. De zaden van deze peulvrucht bevatten veel vet. Deze peulvrucht is een van de belangrijkste eiwitbronnen voor vegetariërs. Voor de gemiddelde persoon kunnen kikkererwten worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan voedselbereidingen.

Veel mensen genieten van het gebruik van deze bonen als taugé. Het kan gekookt worden op een aantal manieren; het kan zijn ontsproten, gekookt of gebakken. De gedroogde kikkererwten gebruikt kan worden in een grote verscheidenheid aan gerechten, van salades, sandwiches, soepen en sauzen. Deze boon is al lang een nietje in sommige delen van Afrika en in sommige delen van Azië.

In Noord-Afrika wordt zwarte gram vaak bereid met kruiden zoals knoflook, gember en kurkuma om een ​​gerecht te maken dat kebab wordt genoemd. De kruiden kunnen worden vermalen en gebruikt als gemalen kruidenpasta. Dit is een favoriet ingrediënt in voedingsmiddelen uit het Midden-Oosten, zoals hummus en falafel.

De zwarte gram wordt ook in veel recepten uit het Midden-Oosten gebruikt.

In sommige gerechten wordt het gecombineerd met uien, paprika en kruiden voor een mild gerecht. De specerij wordt ook gebruikt in Griekse gerechten en in Indiase curries. Dit is vaak een smaakvolle en voedzame toevoeging aan pastagerechten.

De black gram wordt vaak gebruikt voor het bereiden van kikkererwten en andere peulvruchten. Het is een grote bron van essentiële vetzuren. Dit is vooral belangrijk voor mensen die proberen om gewicht te verliezen. De diëtist zal vaak aan te raden een kleine hoeveelheid bonen in uw dieet om deze reden.

Het is niet gemakkelijk om door het leven te gaan door kikkererwten te eten en geen zwarte gram te eten. Hoewel er veel recepten zijn die deze boon kunnen vervangen, moet je thuis je eigen recepten maken als je ze wilt vermijden. Als je geen tijd hebt, probeer dan andere peulvruchten, zoals zwarte bonen, te vervangen.

Koken met kikkererwten kost wat tijd. Ze moeten wel een nacht worden geweekt, maar ze worden de volgende dag zachter. Bij het bereiden van deze boon is het belangrijk om ze gedurende de juiste tijd te laten weken. Als je te lang op het aanrecht blijft zitten om te weken, zullen de stukjes bonen beginnen af ​​te breken en al hun vitamines afgeven.

Het is belangrijk om de bonen te koken in de vloeistof waarin ze aan het weken waren.

Dit komt omdat sommige mensen de smaak van het weken van de bonen in water niet lekker vinden. In plaats daarvan koken ze ze graag of voegen ze kruiden toe aan de vloeistof. Zorg ervoor dat je de bonen heel laat om ze te koken.

Zodra de bonen gaar zijn, u kunt kook ze in andere vloeistoffen, maar wees voorzichtig dat je niet kook ze. Een van de beste keuzes voor het koken met deze boon is om ze toe te voegen aan salades en dips. Ook kunt u ze toevoegen aan dips gemaakt met de salsa. Je kunt ze maken in dalen met andere smaakmakers, zoals verse of Potten van tomaten of salsa.

Meer informatie: https://novusventus.shop/nl/

Related Post