Feiten over rode linzen – Redenen waarom L-linzen fantastisch eten

linzen

Feiten over rode linzen – Redenen waarom L- valledelsole.nl fantastisch eten

L Linzen zijn een geweldige bron van voeding en eiwitten. In feite worden linzen al sinds de oudheid gebruikt als onderdeel van het Indiase dieet. In feite beschouwen Indiase Ayurvedische beoefenaars linzen als een soort superfood. In tegenstelling tot andere groenten en fruit bevatten linzen weinig vet, calorie├źn, natrium en andere stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid van ons lichaam. Afgezien daarvan zijn er ook andere redenen waarom deze groente als superfood wordt beschouwd.

In vergelijking met andere hele voedingsmiddelen hebben linzen een hoog vezelgehalte linzen. Naast het hoge vezelgehalte staat voedingsvezels bekend om verschillende gezondheidsvoordelen. Een hoge consumptie van vezels houdt met name verband met een lagere bloeddruk en een lager risico op het ontwikkelen van darmkanker en diabetes type 2.

Aangezien linzen een grote hoeveelheid ijzer bevatten, is het raadzaam om linzen in het dieet op te nemen. Het mineraal en vitamine B in linzen, zoals foliumzuur, calcium, magnesium, kalium en ijzer, helpt de botsterkte te verbeteren en voorkomt botziekten, zoals osteoporose en rachitis. Als klap op de vuurpijl zijn linzen zeer rijk aan eiwitten die de bloedsomloop helpen verbeteren en het energieniveau verhogen. Dit komt omdat eiwit een bouwsteen van cellen is. Met al deze voordelen kan elke dag een kopje rode linzen je een gezonder hart geven.

Site bezoeken voor meer info: https://www.valledelsole.nl/

Related Post