Voor-en nadelen

Voor-en nadelen

Litecoin is een revolutionair peer-to peer-virtueel valuta- en open source-softwareproject gelanceerd onder de MIT/Xorg-licentie. Litecoin was eigenlijk een eerdere spin-off of onafhankelijke alt-munt, beginnend in oktober 2021. Net als de meeste andere virtuele valuta, was Litecoin ontworpen om het pad te volgen van de succesvolle maar enigszins verdampte virtuele valuta "Bitcoins". In technologisch opzicht gedraagt Litecoin zich als bitcoins met betrekking tot zowel transactionele als technische aspecten.

litecoin

Momenteel wordt Bitcoinmeester.nl litecoin verhandeld tegen een constante prijs van rond de zestig dollar per transactie. De lage marktkapitalisatie van rond de dertig miljoen dollar is echter niet heel verrassend voor een nieuwe valuta. Desondanks heeft litecoin nog steeds ruimte om zijn marktkapitalisatie uit te breiden, vooral als het zich met succes kan aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden die worden veroorzaakt door hoge transactiekosten en hoge marktwaarderingen. Hoewel dit nog steeds een open vraag is, voorspellen sommige experts dat de mogelijkheid van adoptie van litecoin op internationale markten dicht bij die van de traditionele Amerikaanse dollar ligt.

De belangrijkste kenmerken van litecoin zijn het proof-of-work (POW) -schema en de lage handelscommissie. Proof-of-work is het mechanisme waarmee nieuwe litecoin-blokken worden gegenereerd als een stimulans voor mensen om de meeste hoeveelheid litecoin te genereren. Deze regeling is niet van toepassing op transacties die worden gedaan via geautomatiseerde robots en software die hetzelfde werk voor anderen doen, maar waarvoor geen stimulans nodig is. Wat de handelscommissie betreft, deze wordt in de meeste landen slechts één keer per week gegeven, waardoor het een van de goedkoopste van alle virtuele valuta is.

Meer informatie: Bitcoinmeester.nl