Waarom u een makelaar zou moeten gebruiken wanneer u een huis verkoopt?

Makelaar

Waarom u een makelaar zou moeten gebruiken wanneer u een huis verkoopt?

Zelf een huis verkopen vereist veel werk en expertise. Het onroerend goed dat u verkoopt, moet correct geprijsd zijn om potentiƫle huizenkopers aan te trekken. Een makelaar kan u helpen bij het opstellen van de verkoopprijs van uw woning. Zonder de hulp van een agent zou u duizenden dollars kunnen verliezen. Prijsbepaling is zowel een kunst als een wetenschap Lever Makelaardij makelaar Eindhoven. In veel opzichten is dit de belangrijkste taak van een makelaar.

De vergoeding van een makelaar is een percentage van de verkoopprijs. In sommige gevallen kan de commissie zo laag zijn als 3%, maar het kan oplopen tot 27%. Als u uw eigen huis verkoopt, moet u onderhandelen over het commissiebedrag. Een aankoopmakelaar kan proberen uw interesse in het kopen van het onroerend goed te ondermijnen. De beste makelaars weten hoe ze moeten omgaan met een aankoopmakelaar en weten hoe ze in uw voordeel moeten onderhandelen.

Een andere overweging is ervaring. Een ervaren agent heeft meer ervaring en zal waarschijnlijk meer verwijzingen hebben dan een nieuwere agent. Terwijl een jonge agent misschien meer gefocust is op transacties, zal een ervaren agent meer verkeersdrempels hebben gezien en weten hoe deze te vermijden. U kunt ook een idee krijgen van de persoonlijkheid van de agent door ze te interviewen.

Meer informatie: Lever Makelaardij