Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Hoe kun je het in je dagelijkse leven gebruiken? Assertiviteit is in feite het vermogen om uw idee├źn en overtuigingen over een bepaald onderwerp aan een andere persoon kenbaar te maken. Als ik bijvoorbeeld met mijn vrienden praat, ben ik assertief; Ik vertel ze wat ik denk, waar ik sta in kwesties en waar ik gepassioneerd over ben. Als ik met mijn baas praat, ben ik assertief; Ik praat met hem over mijn zorgen en vertel hem over de stappen die ik onderneem om mijn doelen te bereiken. Ik ben assertief als ik mijn kinderen instructies geef om op te volgen, ik ben assertief als ik ruzie maak met mijn partner of zelfs uitgaat met mijn vrienden.

Wat is assertiviteit zonder actie te ondernemen? Je kunt al het gepraat hebben in de wereld, maar als je er niets aan doet, zal al je gepraat net een hoop lege woorden zijn, die geen kracht hebben om te spreken en die op niemand invloed zullen hebben. Als het om assertiviteit gaat, is het helemaal niet passief zijn; het gaat erom dat je je kracht en je stem gebruikt om een verschil te maken en verandering teweeg te brengen in een situatie nuttige info. Sommige mensen praten veel; sommige mensen praten een beetje en handelen een beetje. Maar je kunt niet zeggen dat het ene type passief is en het andere agressief – het is gewoon niet mogelijk.

Hoe assertiever te worden, kan worden geleerd door iedereen die bereid is om wat tijd vrij te maken van zijn drukke agenda en te leren hoe hij een betere communicator en een assertiever persoon kan worden. Waarom zou u niet overwegen om assertiviteitslessen of workshops te volgen om u te helpen uw communicatieve vaardigheden te verbeteren en betere resultaten te behalen bij het communiceren? Met de juiste training kun je ook je lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en zelfs je ademhalingspatronen verbeteren, zodat je een beter begrip krijgt van hoe je assertiever kunt communiceren. U zult versteld staan hoeveel beter uw relaties zullen worden en hoeveel gemakkelijker het zal zijn om de gewenste resultaten te behalen.

Meer weten? Klik dan hier: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus

Related Post