Wat is persoonlijk leiderschap? Anderen leiden

Wat is persoonlijk leiderschap? Anderen leiden

Wat is persoonlijk leiderschap? Gaat het gewoon om jezelf leiden, of alsof je geleid wordt door een ander, het zichzelf tegen je zegt? Gaat het meer om het leiden van anderen op een meer persoonlijke manier dan om de normale zakelijke/organisatorische/gespannen manier van leven? Of gaat het in dit geval meer om menselijke interactie en zodat een team kan functioneren zonder het onnodige gevoel gemanipuleerd te worden?

Wat is persoonlijk leiderschap?

De sleutel tot leiderschap is persoonlijke ontwikkeling. Mensen zijn van nature sociaal en gedijen goed als er kameraadschap is. Een team zonder één persoon die de leiding heeft, zal geen uithoudingsvermogen hebben, of de leden zullen gewoon op zoek gaan naar iemand anders om hen te leiden. Daarom, als je anderen wilt leiden, moet je leiderschapskenmerken hebben die vertrouwen, assertiviteit en (het belangrijkst) effectieve communicatieve vaardigheden omvatten, zodat je anderen kunt beïnvloeden om te gaan waar je hen leidt.

Als je deze eigenschappen in je kunt manifesteren, ben ik er vrij zeker van dat je mensen kunt beïnvloeden om je beste, meest effectieve en succesvolle leiders te worden, wat op zijn beurt positieve gevolgen zal hebben op je eigen persoonlijke levensreis. In dit geval zou leiderschap zelfs een continu levensdoel zijn persoonlijk leiderschap coach. Je zou het ene niet kunnen bereiken en dan weer iets anders kunnen bereiken enzovoort. Dit zou ook verklaren waarom leiders soms de bovengenoemde kwaliteiten missen, maar toch worden ze door hun volgers als leiders gezien omdat ze het goede voorbeeld geven… en door voor zichzelf te zorgen op een alledaags niveau.

Klik hier voor meer informatie: https://www.anker-kompas.nl/

Related Post