Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels? Terrazzo is een kunststeen die al eeuwen bestaat. Het werd voor het eerst gebruikt in de bouw voor het Romeinse en Griekse rijk en vervolgens door de kunstenaars van de Renaissance. De steen wordt in heel Italiƫ gewonnen en vervolgens met de hand gevormd en vervolgens te drogen gelaten. Daarna wordt het met de hand beschilderd met zeer mooie pigmenten, daarna wordt het gebakken in een oven om het gladde oppervlak en de natuurlijke glans te krijgen die we allemaal kennen.

Wat zijn terrazzotegels

Terrazzotegels zijn meestal gemaakt van een natuurlijke harsbasis of een epoxyharsbasis in combinatie met kleine stukjes marmer, graniet of keramiek terrazzo tegels. Deze flexibiliteit is wat deze tegels zo speciaal maakt, omdat fabrikanten verschillende materialen kunnen mixen en matchen en veel verschillende eindproducten hebben geproduceerd met zeer vergelijkbare kenmerken. Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van Terrazzo als tegels voor uw vloer? Een van de grootste voordelen is dat u zich niet al te vaak zorgen hoeft te maken over het schoonmaken, omdat het is gemaakt van zand. Het zand zelf heeft een natuurlijke vlekbestendigheid, wat betekent dat u het jarenlang op de vloer kunt laten liggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over verkleuring, vervaging of vlekken.

Een ander voordeel van het gebruik van dit soort vloeren is dat de voeg niet vaak of helemaal niet vervangen hoeft te worden. Doordat de tegels verzegeld zijn, dichten ze de voeg af, waardoor er geen kans is dat zure voedingsmiddelen of dranken een negatieve invloed hebben op uw vloeren. De voeg blijft ook langer op de vloer liggen dan andere soorten vloeren, omdat deze harder is. Dit betekent dat u geen uren hoeft te besteden aan het schrobben van de voeg van uw vloeren, wat behoorlijk walgelijk kan zijn.

Meer informatie op: https://www.retrotegels.nl/