Waterzuivering – Wat is het en Waarom is het Belangrijk?

water filteren

Water filters zijn zeer belangrijk voor ons.

We willen niet drinken van vervuild water als het heeft vele gezondheidsrisico ‘ s die we blootgesteld kunnen worden als het water dat we verbruiken, dat is onrein. Een water filter voorkomt vervuiling van het water door het verwijderen van onzuiverheden, het verminderen van de vervuiling van het water door een chemisch proces of een mechanisch proces. Het kan er ook voor zorgen dat het water dat je drinkt is vrij van verontreinigingen. In het kort, deze filters reinigen en desinfecteren van het water dat u verbruikt en het zuiveren van het water dat je drinkt.

De meeste van ons weten dat een water filter heeft vele toepassingen. De bekendste toepassingen zijn voor het doel van het zuiveren van water om te drinken en te baden doeleinden. Er zijn twee primaire soorten filters; carbon filter en membraan filter. Als je hebt besloten om te gaan voor een membraan filter, dan moet u kiezen uit twee basis categorieën, namelijk sub-micron filtratie, multi-fase filtratie en sub-micron filter.

Een koolstof filter werkt door het forceren van verontreinigingen via de poriën. Verontreinigingen zijn meestal kooldioxide, organische stoffen en kleine moleculen zoals nitraten. Wanneer koolstofdioxide wordt gemengd met water vormt koolzuur. Het koolstoffilter absorbeert koolstofdioxide in de lucht en zet deze om in koolzuur. Het carbon filter scheidt dan van de kooldioxide uit het water. Het water dat is gezuiverd heeft een hoge zuiverheid, die meestal tussen de 98% en 99%. Op deze manier is het water veilig om te drinken, te koken, te baden en vele andere huishoudelijke toepassingen.

Micro-filtratie is een ander type water filteren dat wordt gebruikt in de woning.

Een sub-micron filter wordt gebruikt in het huis omdat het effectief vallen de meeste van de micro-organismen en andere schadelijke stoffen. Dit is de reden waarom het de voorkeur boven de koolstof-filters. De micro-filtratie verwijdert ook andere verontreinigingen zoals chloor. Het membraan dat wordt gebruikt in de water filter is opgebouwd uit een reeks filters die bijdragen te verwijderen van de meeste van de onzuiverheden. De onzuiverheden blijven gevangen zitten in het vlies.

Om ervoor te zorgen dat het water dat u verbruikt is vrij van bacteriën, virussen en andere verontreinigingen moet u beschikken over een water filter die speciaal ontworpen is voor dit doel. U kunt kiezen voor een combinatie van een water zuiveringssysteem en ion-exchange systeem. {als u wilt om water te zuiveren in bulk. of u kunt kiezen voor één van beide systemen afzonderlijk.

In het kort, een waterzuivering systeem bestaat uit een reeks van stappen, die zijn ontworpen om een val van de onzuiverheden en filteren, om ervoor te zorgen dat de onzuiverheden worden niet toegevoegd aan je water. Zodra de onzuiverheden worden gefilterd en het water is gezuiverd, u kunt er zeker van zijn dat het water dat je drinkt is vrij van schadelijke bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen.