Wat is een Bullet Journal?

bulllet journal

The Bullet Journal is een geheim wapen dat je kunt gebruiken om van je bedrijf een overweldigende succesmachine te maken die geld opbrengt … en je zo houdt! De New York Times-bestseller, “The Bullet Journal”, door Jon Koppen, PhD en Jennifer De Poitiers, PhD, auteurs van “The Hidden Path to Success” zullen je leven veranderen door je te laten zien hoe je de kracht van het geschreven woord kunt gebruiken om creëer een ongelimiteerde inkomstenstroom en laat deze komen.

In dit boek wordt uitgelegd hoe u de kracht van tijdschriften, vergaderingen, focusgroepen, telefoontjes en meer kunt gebruiken om u te helpen uw financiële doelen te bereiken. Bullet Journal-gebruikers melden dat de boeken hun leven hebben veranderd, waardoor ze zich kunnen concentreren op wat voor hen het belangrijkst is in plaats van zich zorgen te maken over waar ze volgende week of de volgende maand zijn. Het boek helpt je ook het verschil te begrijpen tussen een goed dagboek en een dagboek vol excuses, twijfels en uitstelgedrag.

Het boek beschrijft verschillende manieren om bullet journaling te gebruiken, wat kan worden gedaan met een eenvoudig pen en papieren notitieblok of een geavanceerd digitaal bullet journal-systeem. De bestseller van de New York Times legt uit hoe u van uw bedrijf een overweldigende succesmachine kunt maken door de eenvoudige bullet journal-methode te gebruiken. Met slechts een pen en papier kunt u een verslag maken van uw dagelijkse gewoonten en prestaties met niets anders dan een notitieboekje en uw eigen handschrift. Terwijl u schrijft, maakt u een dagelijks dagboek dat u altijd en overal kunt bekijken. Deze notitieboekjes zitten boordevol ideeën voor nieuwe zakelijke ondernemingen, nieuwe relaties, nieuwe carrières, nieuwe belastingaangiften en meer. Naast het bijhouden van uw voortgang door de pagina’s van uw notitieblok, helpt het bullet journal-systeem u bij het bijhouden van de ‘dingen’ die in uw leven en in uw werk terechtkomen: de dingen die u op de been houden, de beslissingen die u neemt steun uw doelen, de mensen die u ontmoet die u inspireren, en nog veel meer.

Als u het digitale dagboeksysteem gebruikt, kunt u ‘s ochtends,’ s avonds, tijdens het rijden naar het werk, thuis of zelfs als u alleen in bed zit, schrijven. Sommige mensen schrijven graag in een bullet journaling-notitieboekje dat onder hun bedmatras is verborgen. Anderen geven er de voorkeur aan om hun digitale dagboek op het bureaublad van hun computer of in het gedeelte “Mijn document” van hun PowerPoint-software te gebruiken. Weer anderen geven er de voorkeur aan om alles wat ze doen gewoon op de hoofdpagina van hun bullet journal te loggen.

Sommige mensen gebruiken de “snelle logging” -methode in hun bullet journals. Dit vereist dat ze het notitieboekje fysiek meenemen naar hun werk, of een klein notitieblok en een pen gebruiken om aantekeningen te maken terwijl ze in hun kantoor zijn. Deze notebooks worden vaak aan het bureaublad van hun computer bevestigd met behulp van een magnetische strip of een ander bevestigingsmiddel. U kunt ook het potloodpictogram op uw bureaublad gebruiken om aantekeningen te maken, maar het is veel minder veilig om dergelijke informatie op een computer op te slaan dan met een notebook aan uw bureau. Als diefstal een probleem is, zijn de pennen mogelijk te klein.

Veel mensen geven er de voorkeur aan om in een handgemaakte, handgeschreven versie van hun bullet journal te schrijven, zodat ze de lijnen in hun handschrift kunnen voelen en het natuurlijke ritme van hun handschrift kunnen volgen. Als u geen persoonlijk handschrift heeft om mee te werken, dan zou dit een zeer moeilijke methode zijn om te proberen. De gemakkelijkste manier om dit te doen, is door wat papier te pakken en uw gedachten of gevoelens in het dagboek te typen.

Bullet Journaling is het proces waarbij dagelijkse taken en gebeurtenissen op een georganiseerde manier worden gedocumenteerd, meestal met behulp van een notitieboekje of een gewone notebook / pen-combinatie. Het traditionele dagboek is onderverdeeld in dagelijkse taken en evenementen, maandelijkse doelen en doelen voor het hele jaar. De laatste twee kunnen worden gemengd en afgestemd op uw persoonlijke stijl, of u kunt de ene schrijven en deze vervolgens in de andere passen. Bullet Journaling is een techniek die door veel mensen over de hele wereld wordt beoefend, die het buitengewoon nuttig vinden. Het kan je helpen om het gekke papierwerk dat je elke dag weer in je hoofd krijgt te begrijpen.

Bullet Journal inspiratie | Bullet journaling | My Lovely Notebook

Related Post